Acasă Stiri din Sibiu Adolescentul german care a omorât o femeie la Mediaș rămâne după gratii

Adolescentul german care a omorât o femeie la Mediaș rămâne după gratii

36
0


Luciano, adolescentul în vârstă de 17 ani adus din Germania în județul Sibiu la reabilitare, care a omorât o femeie din motive rasiale, va mai rămâne încă o lună în spatele gratiilor. Tânărul a cerut o măsură mai ușoară, însă magistrații nu au fost de acord. 

La mijlocul lunii trecute, Nino Luciano H., un tânăr în vârstă de 17 ani, din Germania, a omorât o femeie din Mediaș. Aceasta, în vârstă de 74 de ani, ieșire din casă să după gunoiul și, pe strada Păltiniș din oraș, în zona unor garaje, a fost atacată cu un cuțit. Adolescentul a înjunghiat-o, iar apoi a fugit de la fața locului. Oamenii legii l-au prins spre seară la locuința familiei de plasament din Dumbrăveni. În fața anchetatorilor, acesta a declarat că nu o cunoștea pe femeie, motivând că a omorât-o fiindcă a crezut că este de etnie romă.

La scurt timp, tânărul a fost reținut de poliție, după care s-a propus arestarea lui. În ultimele săptămâni, el a stat în spatele gratiilor. În urmă cu câteva zile, minorul a cerut, prin avocat, să primească o pedeapsă mai ușoară, ori să fie pus sub control judiciar, ori să fie arestat la domiciliu.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință: În baza art. 234 alin.1, art.236 alin.1 şi 2 C.pr.pen., art. 243 C.p.p. prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul H.N.L. cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 al. 1 din C.p., cu aplicarea art. 113 al. 3 din C.p., şi cu aplicarea art. 77 lit. h din C.p., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2022 până la 11.06.2022, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar, formulată de inculpat, prin avocat”, se arată în minuta ședinței.

Luciano va sta în spatele gratiilor încă 30 de zile, până în 11 iunie, atunci când se vor decide noi măsuri.Source link