Acasă Stiri din Timis amenzi de 12.000 de lei

amenzi de 12.000 de lei

76
0


Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității transportului de material lemnos: amenzi de 12.000 de lei

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității transportului de material lemnos: amenzi de 12.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, 17 martie, în urma activităților desfășurate pentru verificarea respectării legislației silvice, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei și au dispus confiscarea a peste 30 de metri cubi de material lemnos.

Astfel, ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii au oprit pentru control pe DN 58, în localitatea Soceni, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, condusă de un bărbat din Băuțar, care se deplasa în direcția Caransebeș.

La control s-a stabilit că transportatorul profesionist nu a respectat obligația de a avea receptorul GPS activ, pe toată perioada transportului până la destinație.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.000 de lei.

Tot ieri, la ora 18.50, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Soceni, o altă autoutilitară încărcată cu material lemnos,  condusă de un bărbat din județul Hunedoara, în cazul căreia s-a stabilit că transportatorul nu a pornit transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize de la locul de emitere a avizului de însoțire, prin apăsarea butonului «START TRANSPORT», operație evidențiată în aplicația SUMAL 2.0 Avize.

Transportatorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea a 30,67 de metri cubi de material lemnos de diferite esențe, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, care au fost predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic.

Polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

 

 





Source link