Acasă Stiri din Teius Bărbat de 33 de ani din Sântimbru cercetat de polițiști, după ce...

Bărbat de 33 de ani din Sântimbru cercetat de polițiști, după ce a fost depistat băut la volanul unui tractor neînmatriculat

61
0


Salvamontiștii din Alba au parte de o intervenție atipică, mai exact salvarea unui câine căzut în zona Cheilor Mănăstirii din Râmeț, acțiune care se desfășoară de peste o oră și jumătate.

Salvatorii montani au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui câine din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameț.

La orele 10.39, printr-un un apel sosit prin intermediul SNUAU 112, un cetățean a relatat faptul că a ieșit de dimineață să-și plimbe câinii și a sesizat lipsa unuia dintre ei. Ulterior a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află și să-și coboare câinele blocat.

Stancile sunt acoperite cu zăpadă și iarbă înghețată, existând pericolul alunecării.

Salvatorii montani au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui însă încercările acestora de a-l asigura și coborî sunt împiedicate de faptul că acest câine care face parte din rasa Cane Corso, este de talie mare, speriat, agitat și agresiv.

Spațiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt și sunt șanse ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori.

De mai mult de o oră și jumătate salvatorii montani se străduiesc să se apropie de patruped însă acesta se manifestă agresiv și îi latră.

Acum se amenajează o regrupare din care proprietarul câinelui să fie lansat până la acesta pentru a-l putea lega, eventual să-i pună și o botniță pentru a facilita accesul salvatorilor montani la câine.

Salvatorii montani aflați la locul intervenției apreciază că acțiunea va mai dura circa 3 ore.

UPDATE: Acțiunea pentru recuperarea câinelui s-a finalizat cu succes. Salvatorii montani au reușit să-l coboare în siguranță iar acum este liniștit, cooperant si proprietarul acestuia este fericit. Așa după cum se vede in fotografiile făcute după încheierea misiunii, câinele si salvatorii chiar s-au și împrietenit… mai de la distanță și fără mișcări bruște

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din Teiuș



Source link