Acasă Stiri din Blaj Bărbat de 55 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce...

Bărbat de 55 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce a sustras mai multe scule electrice dintr-o anexă gospodărească

78
0


Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj organizează sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 19:00 – 24:00, evenimentul „Noaptea Muzeelor”.

Desfășurat sub titlul „Muzeul în Lumina Nopții”, evenimentul de la Blaj le propune celor care treg pragul muzeului blăjean, pe lângă posibilitatea vizitării acestuia, expoziții de pictură și sculptură, precum și vizionarea unor filme despre municipiul Blaj.

Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj a inclus în programul evenimentului „Noaptea Muzeelor” următoarele momente:

– expoziția de pictură „Peisajul, eterna inspirație”, de Emil Comșa;
– expoziția de sculptură „In Memoriam Ioan Deva – 75 de ani de la naștere (1947 – 2022)”;
– proiecții video din Blaj;
– vizitarea muzeului, cu secțiile de arheologie, istorie, artă sacră, etnografie și artă modernă contemporană.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment organizat la nivel naţional, sâmbătă, 14 mai 2022. Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, „Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes european desfășurat anual la nivel internațional.Evenimentul propune expoziții, intervenții şi experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și evenimente online.

La Blaj, „Noaptea Muzeelor”  este organizată de Primăria Blaj și Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană” Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWSSource link