Acasă Stiri din Zlatina Catarg cu drapelul României, montat în spatele statuii lui Avram Iancu, din...

Catarg cu drapelul României, montat în spatele statuii lui Avram Iancu, din Zlatna

85
0


Primăria Zlatna a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru elaborarea Planului Urbanistic General și Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv în format GIS pentru orașul Zlatna.

Valoarea totală estimată este de 703.946,10 lei, fără TVA.

Planul Urbanistic General aflat în vigoare a înregistrat de-a lungul perioadei care a trecut multiple intervenții importante prin intermediul planurilor urbanistice zonale și a planurilor urbanistice de detaliu aprobate, devenind astfel depășit în raport cu noile realități economice și teritoariale ale comunei, ceea ce impune actualizarea acestuia.

Gestionarea spațială a teritoriului urmărește să asigure indivizilor și colectivităților dreptul de folosire echitabilă și responsabilitatea pentru o utilizare eficientă a teritoriului, condiții de locuire adecvate, calitatea arhitecturii, protejarea identității arhitecturale, urbanistice și culturale a localităților, condiții de muncă, de servicii și de transport ce răspund diversității nevoilor și resurselor populației, reducerea consumurilor de energie, asigurarea protecției peisajelor naturale și construite, conservarea biodiversității și crearea de continuități ecologice, securitatea și salubritatea publică, raționalizarea cererii de deplasări.

În momentul de față în cadrul UAT Oraș Zlatna există implementat un sistem GIS. în urma elaborării PUG și PMUD, acestea vor fi integrate în prezentul sistem GIS. In situația în care un ofertant nu poate integra informațiile și cerințele solicitate în actualul GIS, aceștia pot implementa un alt sistem GIS cu condiția ca toate funcționalitățile actuale ale aplicației să fie transpuse în noul GIS. Eventualele cheltuieli generate cu această operație nu sunt bugetate și nu se decontează, fiind sarcina exclusivă a ofertantului.

P.M.U. are rolul de planificare și modelare a mobilității în raport cu nevoile și prioritățile de dezvoltare spațiala de la nivelul unitarii administrativ-teritoriale și urmărește următoarele 5 obiective:

– îmbunătățirea eficienței serviciilor și infrastructurii de transport;
– reducerea necesităților de transport motorizat, reducerea impactului asupramediului și reducerea consumului de energie pentru activitățile de transport;
– asigurarea unui nivel optim de accesibilitate în cadrul localității și în cadrulzonelor periurbane;
– asigurarea unui mediu sigur pentru populație;
– asigurarea accesibilității tuturor categoriilor de persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din Zlatna



Source link