Acasă Stiri din Aiud Comuna Rădești va avea un dispensar uman. Valoarea totală a investiției este...

Comuna Rădești va avea un dispensar uman. Valoarea totală a investiției este de aproape 7 milioane lei

118
0


Suporteri din toate generațiile, foști jucători sau antrenori și-au dat întâlnire ieri, 13 august 2022, pe stadionul din comuna Rădești, la „Meciul Generațiilor”, un eveniment sportiv care a adunat o parte dintre jucătorii care , de-a lungul anilor, au evoluat pentru această echipă a Rădeștiului, indiferent că s-a numit „Flamura Roșie” sau „Flamura Rădești”.

O echipă bine sudată care a funcționat începând din anul 1978 și care s-a oprit din motive (probabil financiare) în anul 2005.

Cu mic, cu mare, spectatorii au venit ca la un adevărat spectacol, savurând fiecare fază aprinsă din meciurile care s-au jucat între cele trei generații: „minus 30 de ani, plus 30 de ani și plus 50 de ani”. Artizanul acestei manifestări, Vasile Decean a venit tocmai din Irlanda (unde trăiește și muncește de mai mulți ani) special pentru a organiza acest eveniment de suflet al comunității.

Este meritul său că a reușit să-i adune laolaltă pe toți care de-alungul anilor au făcut istoria echipei de fotbal „Flamura”din Rădești. Au fost prezenți foști jucători din Rădești și localitățile componente, din Aiud, de prin țară și chiar din străinătate.

Primul meci s-a jucat între echipa formată din jucători de la începutul fotbalului local (cu veteranii Dumitru Bucur  și Nicu Ciocan) precum și cu mai ,,tinerii lupi” care au evoluat într-o perioadă mai recentă.

Scorul a fost de 4-1 pentru generația tânără, arbitrul Marcel Bucur (fost la rândul său jucător la „Flamura”) declarând că s-a simțit pe teren ca la 17 ani, vârsta la care a debutat ca jucător al echipei locale.

A urmat meciul dintre câștigătoarea partidei (plus 30 ani) și cei de la Plus 50 ani, scorul fiind de 4-3 pentru cei de la 30 plus. Meciul a fost arbitrat de Aurel Iepure. Un frumos trofeu reprezentativ a fost acordat echipei plus 50 ani.

Prelungirile acestor atractive activități au continuat cu muzică de calitate și câte un pahar de bere rece, cei prezenți depănând amintiri din perioada când evoluau pe gazon sau când urmăreau meciurile în calitate de spectatori.

O contribuție specială a revenit meșterilor bucătari din Leorinț care și de această dată s-au remarcat prin bucatele gustoase (gulașul unguresc pregătit la ceaun). Masa și băuturile au fost oferite gratuit de organizatori prin susținerea foștilor jucători și a unor sponsori locali.

Seara s-a prelungit până târziu, pe acorduri de muzică din toate genurile, iar la final printr-u frumos foc de tabără. De menționat că Primăria Rădești a pus la dispoziția organizatorilor, locația cu utilitățile necesare.

„Acesta a fost doar un început. Personal cred că vor continua astfel de manifestări, anual, în cadrul unui proiect mult mai ambițios, mai ales că Rădeștiul va avea din această toamnă o echipă de fotbal care va funcționa sub denumirea de ,,Național” Rădești și care va fi susținută de primărie și consiliul local”, ne-a declarat consilierul local, Dumitru Bucur.

Constantin PREDESCU

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS



Source link