Acasă Stiri din Dolj Cum să economisești bani în bucătărie, chiar dacă ai o familie numeroasă...

Cum să economisești bani în bucătărie, chiar dacă ai o familie numeroasă » Vocea Olteniei

95
0


Economisirea ar trebui să facă parte din comportamentul nostru curent, deoarece este important să prioritizăm resursele și să le valorificăm corect, fără risipă, mai ales că trudim din greu pentru ceea ce obținem și dedicăm muncii considerabil de mult timp din viața noastră. Din nefericire, mâncarea este un domeniu unde puține persoane știu să facă economie.

Numeroase studii, atât naționale, cât și internaționale, vorbesc despre faptul că o parte semnificativă a bugetului unei familii merge, lunar, pe acoperirea cheltuielilor legate de hrană. Cu cât familia este mai numeroasă, cu atât mai mare este și suma lunară care ajunge să fie cheltuită. 

Doar că, dacă există puțină organizare și sunt respectate o serie de reguli de bază, aparent chiar banale, putem reuși să gătim mult și des, economisind bani lună de lună. Acționând astfel, vom conștientiza, în scurt timp, că a economisi înseamnă responsabilizare, nu lipsuri sau sacrificii.

Cum poți face economie, gătind mult și des

Iată câteva metode și idei ce merită puse în practică, iar rezultatul se va resimți la final de lună, în bugetul familiei, unde vor rămâne surprinzător de mulți bani în plus, față de alte dăți:

  1. Utilează-ți bucătăria cu o combină frigorifică

În familiile numeroase, nu doar consumul este la cote înalte, ci și depozitarea trebuie să primească atenția cuvenită. Practic, pentru a putea să gătești mult, ai nevoie de alimente, iar ele trebuie să fie în cea mai bună condiție, pentru sănătatea celor dragi. Astfel, poți alege o combină frigorifică de la Altex.ro, cu un design modern, inovator și funcții de ultimă generație care-ți oferă posibilitatea de a depozita o cantitate mare de produse la cele mai înalte standarde de calitate. Vei elimina tentația de a comanda mâncare și, desigur, nu vei fi nevoit să ieși zilnic la piață, fiindcă vei avea tot ceea ce ai nevoie, chiar în bucătărie, iar astfel vei evita cheltuielile neprevăzute.

  1. Gătește mâncare pentru toate gusturile

Fiecare membru al familiei are propria sa personalitate, propriile gusturi și preferințe. Este normal să fie așa, din moment ce fiecare ființă din lume este unică, doar că această unicitate poate deveni o adevărată corvoadă în bucătărie, pentru orice gospodină.

Ca să eviți cheltuieli mari, cu mai multe feluri de mâncare pentru diferiți membri ai familiei, identifică acele rețete pe care toată lumea le îndrăgește. Nu doar că vei scuti niște bani, dar vei reuși să creezi și un sentiment de unitate în jurul mesei pe care știm că o pregătești cu atât de multă dragoste.

  1. Folosește cuptorul cât mai puțin

Studii de specialitate din domeniul energetic relevă faptul că, din bucătărie, cuptorul este printre cei mai mari consumatori. Evită folosirea lui pe cât posibil, mai ales dacă ai o familie foarte numeroasă și ești nevoită să gătești des.

Cum poți face acest lucru? Desigur că nu poți exclude complet cuptorul, dar poți învăța cât mai multe rețete care nu implică folosirea lui. Există chiar și rețete de prăjituri fără coacere, iar rezultatele celor ce le-au testat te vor încânta, dacă arunci o privire pe internet.

În concluzie, nu este deloc dificil să ții din scurt un buget într-o casă mare, cu mulți oameni în jurul mesei, de dimineață până seara. Nu uita să apelezi la combina frigorifică pentru a avea depozite de alimente și a evita cumpărăturile zilnice, alege feluri de mâncare îndrăgite de toată familia și nu uita să testezi rețete fără coacere, pentru a economisi energie electrică.



Source link