Acasă Stiri din Suceava Discuții la Bălcăuți despre devierea traficului greu care trece prin centrul comunei

Discuții la Bălcăuți despre devierea traficului greu care trece prin centrul comunei

74
0


Vineri dimineață, la sediul Primăriei comunei Bălcăuți a avut loc o ședință extraordinară, în format restrâns, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat Alexandru Moldovan, prefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan, primarii localităților Siret și Bălcăuți, reprezentanții structurilor MAI și specialiști din cadrul Secției de Drumuri Naționale Suceava și Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava.

Urmare a nemulțumirilor exprimate de grupuri de cetățeni din comuna Bălcăuți cu privire la degradarea DC35 ca urmare a devierii traficului greu prin centrul comunei, prefectul județului a convocat principalii factori decizionali care au competența legală și profesională în a identifica posibilele soluții de soluționare a cererilor cetățenilor.

Au fost analizate și luate în calcul mai multe variante de organizare a traficului, cu precădere a celui greu, de transport marfă, spre și dinspre PTF Siret, variante ce pot conduce la evitarea tranzitării centrului comunei Bălcăuți de camioanele de transport marfă.

Specialiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Poliției Rutiere, SDN Suceava și DJDP Suceava vor analiza propunerile rezultate în urma discuțiilor de vineri și vor transmite observații și puncte de vedere fundamentate tehnic către CJSU, urmând ca o decizie finală să fie adoptată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava convocată pentru data de 24 august 2022.

Reamintim că săptămâna trecută, zeci de săteni din Bălcăuți au blocat timp de aproximativ o jumătate de oră un drum comunal care face legătura între E 85 și drumul județean 209D, de la Siret la Dărmănești, nemulțumiți de traficul auto cu tiruri spre vama cu Ucraina. Oamenii susțin că mașinile cu gabarit mare au stricat drumul, iar șoferii circulă cu viteză foarte mare prin centrul satului, fiind un real pericol, în special pentru copii. (O.S.)





Source link