Acasă Stiri din Sebes DJ 106L va fi modernizat și reparat, pe raza comunei Șpring

DJ 106L va fi modernizat și reparat, pe raza comunei Șpring

40
0


În cadrul ședinței Consiliului Județean Alba, din data de 23 martie, pe ordinea de zi se află un proiect pentru repararea și modernizarea drumului județean DJ 106L, de pe raza comunei Șpring.

Proiectul de act administrativ iniţiat vizează predarea temporară în administrarea Consiliul Local al Comunei Spring a unui tronson din drumul judeţean DJ 106 L: Şpring -Ungurei – Roşia de Secaş, situat în intravilanul localităţii Spring, în vederea realizării lucrărilor de reparare şi modernizare.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene şi locale, în concordanţă cu normele europene pentru această categorie de drumuri, constituie o prioritate a Consiliului Judeţean Alba. Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri are la bază în primul rând asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă şi confort, asigurarea circulaţiei între oraşe şi municipii, precum şi între acestea şi reşedinţele de comuna.

Sectoarele de drum judeţean situate în intravilanul localităţilor se suprapun, în general cu străzi ale localităţilor rurale. Situaţie similară se regăseşte şi pe drumul judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş.

Conform Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, drumul judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş se află cuprins în domeniul public al Judeţului Alba, la poziţia cu nr. crt. 44, având lungimea de 16,300 km.

Starea tehnică generală a spaţiilor adiacente străzilor, implicit a tronsoanelor din drumului judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş, respectiv trotuarele, acostamentele, şanţurile şi rigolele din localităţile mai sus menţionată, denotă o degradare continuă, care în pofida lucrărilor de întreţinere executate de administratorii străzilor nu satisfac condiţiile minime de confort şi siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale impuse de normele naţionale şi internaţionale în vigoare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din Sebeș



Source link