Acasă Stiri din Sibiu Doliu în lumea teatrului sibian

Doliu în lumea teatrului sibian

158
0


Doliu în lumea teatrului sibian, cunoscutul actor și pictor, Mihai Bica s-a stins din viață. La dor 59 de ani, moartea actorului a stârnit un mare șoc printre sibieni.

Mihai Bica, un cunoscut actor din Sibiu s-a stins din viață vineri, 27 ianuarie, moartea lui fiind una total șocantă. Acesta se pregătea pentru expoziția sa de vernisaj ce va avea loc pe 3 ianuarie. „Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu” a transmis pe facebook Laurențiu-Ciprian Tudor, scriitor. 

Pe pagina de facebook a actorului se pot găsi numeroase mesaje de la oamenii care l-au cunoscut și apreciat. „Un mare actor, unul dintre zugravii lui Dumnezeu a plecat acasă. Mihai Bica- Rămas bun om bun, rămas bun actor uriaș, rămas bun voce inconfundabilă, rămas bun” este unul dintre mesajele postate.

Actorul era cunoscut și pentru tablourile sale, urmând să aibă pe 3 ianuarie o expoziție de vernisaj. „Am văzut azi – și am privit îndelung – tablourile actorului Mihai Bica, pregătite să fie expuse pentru vernisajul din 3 februarie a.c., ora 19:00. Alături de luminoasa carieră în spațiul filmului și al scenei deschise, în simbioză cu gestul și cuvîntul, distinsul meu prieten ne dezvăluie acum o altă cameră secretă a sufletului și minții sale: fascinația pentru forme și culori. Merită văzută/privită această expoziție, pentru că numai așa vom avea imaginea integrală a personalității lui Mihai Bica” a scris zilele recente Ion Dur, profesor din Sibiu pe pagina sa de facebook.



Source link