Acasă Stiri din Aiud Dotări de infrastructură tehnologică pentru unitățile de învățământ din Municipiul Aiud

Dotări de infrastructură tehnologică pentru unitățile de învățământ din Municipiul Aiud

41
0


În municipiul Aiud va fi amenajat un centru de colectare în care vor putea fi colectate anumite tipuri de deșeuri. Cetățenii vor putea duce la CAV hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții.

Centrul de colectare amenajat pe str. Tribun Tudoran, nr. 72 E va fi împrejmuit, iluminat și dotat cu sistem de supraveghere.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.830.914,00 lei, echivalentul a 778.720,20 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,66 lei. Contribuția din bugetul local este de 0%.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni dar fără a depăși data de 30.09.2024

Acest CAV reprezintă soluția optimă pentru colectarea separată a deșeurilor în municipiul Aiud. Aiudenii vor avea asigurate toate condițiile necesare pentru a depozita în mod legal orice tip de deșeuri, evitând astfel depozitarea ilegală a acestora pe domeniul public.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană – NextGenerationEU.

„ÎNFIINȚAREA UNUI CENTRU DE COLECTARE PRIN APORT VOLUNTAR ÎN MUNICIPIUL AIUD” este un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul 1. Tranziția Verde, Componenta C3: Managementul Deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.a ”Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar. Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS



Source link