Acasă Stiri din Suceava Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava vor...

Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava vor învăța să acorde prim-ajutor în cadrul unui amplu proiect

52
0


Școala Gimnazială nr. 10 Suceava implementează pe o perioadă de șase luni proiectul intitulat ”Ajutor la prim-ajutor”, ce are ca scop diminuarea situațiilor generate de accidente minore, prin care își propune să instruiască 50 de cadre didactice și nedidactice și 200 de elevi ai unității de învățământ în acordarea primului ajutor la nevoie. În acest sens, școala va fi dotată cu echipamente profesionale, iar elevii și angajații vor urma cursuri de prim-ajutor care să îi pregătească să facă față unei situații de urgență.

”Pentru implementarea acestui proiect, școala a primit finanțare pentru a achiziționa trei atlase umane, un defibrilator automat extern AED, truse medicale de prim-ajutor, manechin performant pentru exerciții, precum și abonament biomap pentru un an. Acesta va oferi elevilor școlii lecții de biologie moderne, aplicate, interactive”, au informat reprezentanții școlii. Cursul de formare pentru cadrele didactice, cu personal calificat, va fi asigurat de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Finanțarea proiectului a fost câștigată prin concurs și este asigurată de Fundația Comunitară Iași și Lidl România, prin programul național ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. (O. N.)

 





Source link