Acasă Stiri din Timis Fără telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale! Beneficiile extrasalariale acordate...

Fără telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale! Beneficiile extrasalariale acordate angajatului vor fi limitate

22
0


Fără telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale! Beneficiile extrasalariale acordate angajatului vor fi limitate

Fără telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale! Beneficiile extrasalariale acordate angajatului vor fi limitate.

O modificare a legislației fiscale pentru limitarea beneficiilor extrasalariale acordate angajatului, precum telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale, a fost introdusă pe lista mai amplă de măsuri fiscale pregătite de către autorități, potrivit informațiilor Profit.ro.

Dacă în prezent beneficiile extrasalariale nu sunt limitate, o măsură pregătită acum prevede plafonarea acestora la cel mult 33% din salariul lunar al unui angajat.

Autoritățile vor să combată, astfel, practica utilizată de unii angajatori de a oferi un salariu mai mic în cadrul unui pachet salarial care conține diverse alte beneficii.

Printre beneficiile vizate sunt telefonul și mașina pe care le pune la dispoziție angajatorul, abonamente precum cele la sală și clinici medicale private, eventuale cheltuieli pe care angajatorul le suportă pentru angajat.

„Sigur că trebuie să vedem detaliile măsurii, dar, ca principiu, dacă nu ar include și tichetele de masă între beneficiile extrasalariale pe care vor să le limiteze, pare să fie rezonabil. O treime din salariu pentru beneficii cum sunt abonament la sala, transport, cheltuieli în scop turistic, telefon, etc, ar putea fi rezonabil”.

Prin aceste restricții se urmărește limitarea beneficiilor pentru care angajatorul nu plătește și contribuții sociale.

stiripesurse

Source link