Acasă Stiri din Timis Festivalul Plăcintelor Pădurenești, la o nouă ediție

Festivalul Plăcintelor Pădurenești, la o nouă ediție

143
0


Festivalul Plăcintelor Pădurenești, la o nouă ediție

Festivalul Plăcintelor Pădurenești, la o nouă ediție

Va fi sărbătoare la Poiana Răchițelii, în comuna Cerbăl, acolo unde, duminică, 14 august, și luni, 15 august, va avea loc o nouă ediție a festivalului dedicat vestitelor plăcinte pădurenești, preparate de gospodinele locului. Evenimentul cuprinde mai multe manifestări, între care și o paradă a frumoaselor costume din Ținutul Pădurenilor, precum și concursuri amuzante, între care de tăiat lemne cu firezu. Nu vor lipsi muzica și voia bună, precum și alte bucate gustoase.

Hunedorenii și turiștii sunt invitați în Ținutul Pădurenilor, la „Festivalul Plăcintelor Pădurenești”, acolo unde cei prezenți vor putea savura cele mai gustoase plăcinte specifice acestei zone, preparate după rețete transmise din generație în generație.

“Secretul e… secret! Dar musai să fie aluatul și plăcinta subțire, nu “gogoș” umflat”, spun gospodinele din sat care vor prepara delicioasele plăcinte pe care cei prezenți la festival le vor putea gusta și „juriza”.

Vestitele plăcinte vor fi „vedetele” evenimentului, însă, turiștii și toți cei care vor ajunge pe aceste frumoase meleaguri vor putea asista, duminică, de la ora 19:00, și la o nedee tradițională cu mult joc și voie bună, cu Dumitru Teleagă, Alina Radi, Roxana Groza și formația, urmată de un spectaculos foc de tabără și artificii.

A doua zi, în satul de la poalele Munților Poiana Ruscă, după Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica din Poiana Răchițelii, de la 12:30, va avea loc un concurs de tăiat lemne cu firezu și, o jumătate de oră mai târziu, parada costumelor pădurenești urmată de tradiționalul Brâu Pădurenesc, în care participanții sunt invitați să se „prindă” în număr cât mai mare.

De la ora 14:00, cei prezenți sunt invitați la un spectacol folcloric susținut de mai mulți interpreți. Astfel, pe scenă vor evolua Nicu Novac, Mirela Mănescu, Alexandra ACS, Ciprian Roman, Bogdan Toma, Ovidiu Olari, Mariana Suciu, Alin Ienciu, Vlad Lință, Monica Blaga, Bogdan Mogoaia, Dănuț Dragota, Mario Rădoane, Andrei Iancu, Denis Mircea, George și Georgiana Toma, Denisa Vinca, Ana Maria Rădos. Spectacolul este prezentat de Mihai Herțe (Mișu).

sursa: servuspress.ro

Source link