Acasă Stiri din Valcea Fostul senator Nicolae Pătru vrea sa construiasca un bloc de 4 etaje...

Fostul senator Nicolae Pătru vrea sa construiasca un bloc de 4 etaje in buricul Ramnicului, pe un teren al… Consiliului Judetean Valcea

45
0


Fostul senator PRM Nicolae Pătru se pregătește să construiască un imobil de 4 etaje taman în buricul Râmnicului. Astfel, luni, 27 martie, Consiliul local al municipiului Râmnicu Vâlcea va vota (sau nu) documentaţia de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu „Construire complex multifuncţional S+P+4E, amplasament municipiul Rm. Vâlcea, str. General Magheru nr. 23”, iniţiator SC BLAZON SRL, cu respectarea următoarei condiţii: construcţiile propuse, cât şi cheltuielile aferente respectării condiţiilor impuse de avizatori, racordurile la utilităţile existente în zonă şi infrastructura aferentă – drumuri de acces, ziduri de sprijin, consolidări ale terenului şi alte lucrări de infrastructură necesare punerii în funcţiune a acestor construcţii – se vor efectua pe cheltuiala investitorului. Să vezi acum proteste ale „societății civile” vâlcene?!?!

AICI poate sa fie vizualizat proiectul de hotarare

 

SRL-ul care cumparase imobilul a intrat in faliment
Pe strada General Magheru, din Ramnicu Valcea, la nr. 23, „in buricul targului”, se afla o cladire somptuoasa care, in urma cu 15 ani, era sediul Companiei de pompieri. In 1992, casa si celelalte constructii din curte au fost vandute de catre Prefectura (pe o stampila FSN) catre S.C. Alpex SRL, al carei administrator este Nicolae Patru, senator PRM de Valcea. La vremea respectiva, s-a facut multa valva in legatura cu aceasta tranzactie care, in cele din urma, a fost musamalizata. Acum, intreaga poveste intra din nou in actualitate. Si aceasta, din doua motive: mai intai, S.C. Alpex SRL se afla in lichidare judiciara si apoi necesitatea refacerii contractului pentru plata anuala a concesionarii terenului. La Tribunalul Valcea se afla pe rol dosarul nr. 573/2002 privind lichidarea judiciara a S.C. Alpex SRL Ramnicu Valcea, societate aflata in stare de faliment. Surse din cadrul acestei institutii ne-au declarat ca cetateanul Nicolae Patru a fost amendat de mai multe ori pentru ca nu s-a prezentat la Tribunal pentru rezolvarea cauzei din dosar. Pentru a nu fi solicitate de creditori constructiile cumparate in 1992 de S.C. Alpex, administratorul Nicolae Patru le vinde si le revinde altor SRL-uri ale sale. Mai intai, S.C. Alpex a vandut pavilionul central si celelalte cladiri din curte catre S.C. Biomedica SRL Ramnicu Valcea, SRL cu capital mixt romano-austriac, unde administrator este acelasi Nicolae Patru. Pretul de vanzare-cumparare a fost de… 68,2 milioane lei pentru pavilion central, depozite, magazin, garaj, ateliere. Si, probabil, pentru a se pierde urma, Biomedica vinde aceleasi depozite, magazin, ateliere, pavilion central la S.C. Blazon SRL cu… 41.035.000 lei. Factura cu numarul 7275585 din 8 februarie 2002 este semnata, atat la vanzator, cat si la cumparator, de acelasi Nicolae Patru, care este actionar la S.C. Blazon impreuna cu fiul sau. Valoarea de vanzare dintre cele doua firme este ridicola, deoarece pavilionul central si toate celelalte „dependinte” insumeaza cateva miliarde bune la pretul pietei. In acest mod, seful Comisiei de agricultura din Senat plateste sume modice drept taxe pe cladirile respective, eludand legea. In plus, Consiliul judetean Valcea, prin adresa nr. 3893 din 9 august a.c., solicita mai intai S.C. Biomedica si apoi S.C. Blazon „sa clarifice regimul juridic in care este folosit terenul in suprafata de 2.696,38 mp, care a fost concesionat catre S.C. Alpex”.

 



Source link