Acasă Stiri din Vrancea Hărțuirea presei prin justiție. PressHUB, chemat în instanță de un ONG investigat

Hărțuirea presei prin justiție. PressHUB, chemat în instanță de un ONG investigat

243
0






PressHUB este chemat în judecată pentru că a dezvăluit manevrele unui ONG care pretinde de peste 7 ani că organizează un centru pentru victimele traficului de persoane.

Un proiect vehiculat de cel puțin șapte ani în spațiul public promitea inițierea unui centru de protecție și recuperare a victimelor traficului de persoane în județul Timiș. Banii au venit constant și generos către Asociația WorldTeach România, condusă de Beniamin Lup, cu precădere din SUA, însă proiectul Butterfly Sanctuary a devenit un secret bine păzit de organizația românească, dar și de Uncaged, organizația finanțatoare de peste ocean, condusă de Kim Grosshans Westfall. La mijloc sunt cifre neverosimile și bani mulți.

PressHUB a dezvăluit în martie anul acesta cum Beniamin Lup a promis centrul încă din 2015, dar până în 2019 nu au venit informații relevante despre proiect. O deplasare la fața locului în 2022, făcută de reporterii PressHUB, a arătat că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic. În locul unde ar trebui să funcționeze centrul, este o barieră. În loc să ducă până la capăt ceea ce promisese, Beniamin Lup și Asociația WorldTeach România au ales altă cale: să pună presiune pe PressHUB pentru a opri investigația.

Mai multe detalii, în materialul publicat de PressHUB.

Articolul precedentDeputatul Ion Ștefan: ”Drumul național de pe Valea Râmnicului are nevoie de reparații serioase, cel puțin pe tronsonul Jitia-Vintileasca”



Source link