Acasă Stiri din Aiud Jandarmi din cadrul IJJ Alba au organizat o activitate educativă în rândul...

Jandarmi din cadrul IJJ Alba au organizat o activitate educativă în rândul preșcolarilor de la Colegiul „Bethlen Gabor”

68
0


Recent, în cadrul unei reuniuni desfășurate la București au fost acordate Premiile Naționale eTwinning 2022, în prima zi a Conferinței Naționale eTwinning, care s-a organizat în capitala României în perioada 24-26.02.2023.

Cele 113 aplicații eligibile au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatori externi echipei NSO România, fiind premiate proiectele care au demonstrat, printre altele, un ridicat nivel de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.

Proiectul „On Mountain Roads”, al elevilor de la Liceul Tehnologic Aiud, a obținut Premiul II la secțiunea Proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea. Elevii coordonați de  profesoara de istorie Voicu Corina Valentina au lucrat în echipă cu școli din Turcia, Armenia, Croația, Ucraina și Macedonia de Nord fiind apreciați pentru implicarea lor în proiect prin Certificate Naționale de Calitate.

Proiectul promovează istoria, frumusețile patriei, educația pentru mediu, protejarea mediului și stimulează ingeniozitatea elevilor prin scrierea unor articole despre istoria și munții din zona lor. Ei s-au documentat despre un subiect ales de un partener de proiect, au prezentat și au desenat munții din zona lor (Cheile Aiudului), au scris colaborativ o poveste despre călătoria unui personaj ales de copii, un fluturaș, au realizat desene ilustrative, slogane, postere, cărți colaborative și reviste.

În urma acestui proiect ei au devenit cetățeni cu spirit civic, mici ecologiști care au grijă de natură: reciclează, curăță și plantează.

• Premiile Naționale eTwinning

În 25.02.2023 a avut loc expoziția proiectelor premiate unde echipa ,,On Mountain Roads” alcătuită din: prof. Voicu Corina Valentina, prof. Săbăreanu Lăcrimioara, prof. Săbăreanu Lucian, prof. Doina Jalba și prof. Păduraru Monica Cecilia a reușit să mai câștige un premiu.

• Expoziția de proiecte premiate

Profesoara Voicu Corina Valentina de la Aiud  promovează parteneriatele școlare internaționale prin activități de formare, informare, consiliere și diseminare în calitate de ambasador eTwinning și Erasmus+ alături de d-na. prof. înv. primar Huștiuc Nicoletta de la Cugir.

„eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+ în 2014. Acțiunea se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, și facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate, la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene. Elevii au posibilitatea să interacționeze virtual cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau educațional, să își îmbunătățească competenţele de comunicare în limbi străine”, a dorit să precizeze prof. Voicu Corina Valentina.

Constantin PREDESCU

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS



Source link