Acasă Stiri din Timis Lights On transformă Bega într-un tablou care pulsează de viață

Lights On transformă Bega într-un tablou care pulsează de viață

35
0


Lights On transformă Bega într-un tablou care pulsează de viață

Lights On transformă Bega într-un tablou care pulsează de viață

Una din temele majore ale contribuției Consiliului Județean Timiș la Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a fost tema luminii. Festival of Lights, la inceputul anului și, din nou, la sfârșitul lui 2023, numeroase instalații bazate pe lumină și evenimente punctuale de light design de-a lungul acestui an au îmbogățit spațiul public și atras un public numeros, spune consilierul local Dan Diaconu.

”Despre Floating Earth, mega-instalația artistului britanic Luke Jerram, vorbesc cel mai bine organizatorii de la Asociația Daisler:

O mare sculptură sferică a planetei noastre va pluti elegant pe suprafața apei, întinzându-și diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginația fiecărui privitor în parte.

În mijlocul agitației vieții noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât și convențiile.

Bucurați-vă de această instalație, prezentă pentru prima dată în România, între 1 și 10 decembrie în zona parcului Alpinet”, transmite Diaconu.

Lights on Bega face parte din contribuția Consiliului JUdețean Timiș la Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

La lumina instalației uriașe, muzica va juca un rol important.

1 decembrie – Amalia Gaiță

4 decembrie – Beck Corlan

7 decembrie – Benson Joel Mixtapes

Fiecare moment muzical se va desfășura în zona Parcului Alpinet, cu începere la ora 18.

Sursa foto: Facebook/Lights on Romania

Source link