Acasă Stiri din Prahova Lista localităților din Prahova cu deficit de medici unde pot fi înființate...

Lista localităților din Prahova cu deficit de medici unde pot fi înființate puncte de lucru

41
0


În zeci de comune din Prahova este deficit de medici de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să meargă în alte localități sau la spital pentru un simplu consult. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a publicat lista localităților unde pot fi înființate puncte de lucru.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a publicat lista localităților din Prahova cu deficit de medici de familie, unde pot fi înființate puncte de lucru, conform unui act normativ aprobat, la nivel național, în luna octombrie 2022.

Pe lista publicată de DSP Prahova figurează 24 de localități din județ cu deficit de medici, unde pot fi înființate puncte de lucru.

Pe lista publicată de DSP Prahova figurează Albești-Paleologu, Apostolache, Bălțești, Boldești – Grădiștea, Brazi, Brebu, Bucov, Călugăreni, Cărbunești, Colceag, Cosminele, Filipeștii de Târg, Florești, Gura Vadului, Lapoș, Măgurele, Păcureți, Podenii Noi, Sângeru, Secăria, Talea, Târgșoru Vechi, Tătaru și Telega.

Citește și: Deficit de medici în Prahova, inclusiv în spitale – VIDEO

Punctele de lucru pot fi deschise, potrivit prevederilor legale, în mediul rural în aceeași unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

Serviciile medicale prestate vor fi decontate în integralitate, conform legislației în vigoare, indiferent dacă au fost prestate de către medicul de familie titular al cabinetului sau de către medicii angajați ai cabinetului.

Autoritățile administrației publice locale pot acorda facilități și stimulente aferente înființării și funcționării punctului secundar de lucru



Source link