Acasă Stiri din Sebes Locuri de muncă disponibile în comuna DAIA ROMÂNĂ, la data de 6...

Locuri de muncă disponibile în comuna DAIA ROMÂNĂ, la data de 6 decembrie 2022

58
0


Compania germană Mercedes Benz AG continuă investițiile la Sebeș. O nouă hală de producție va fi ridicată în cursul anului 2023. Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 134 de milioane de euro.

Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Constucția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, între ianuarie 2023 și martie 2024. Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025. „Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.

• Ajutor de stat, în valoare de 185 milioane de lei

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Necesitatea realizării acestei investiții derivă din interesele firmei Star Assembly SRL, în vederea extinderii capacității de producție și de depozitare a pieselor și a accesoriilor pentru autovehicule în țară noastră. În prezent societatea deține terenul necesar extinderii, totodată având funcționale halele de producție și de depozitare, anexe tehnice și spații administrative. Proiectul analizat se încadrează în activitățile existente aducând îmbunătăți la condițiile existente, beneficiarul intenționând să modernizeze și să extindă capacitatea de producție, fără a schimbă profilul de producție, categoria și clasa de importantă a clădirilor existente. Utilitatea publică constă în modernizarea și realizarea unor noi investiții în zonă, fapt ce conduce la creșterea potențialului socio – economic”, se mai precizează în documentul depus de compania germană la APM Alba.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi. Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro. Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

sursa: adevarul.ro

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din Sebeș



Source link