Acasă Stiri din Abrud Locuri de muncă disponibile în orașul ABRUD, la data de 20 martie...

Locuri de muncă disponibile în orașul ABRUD, la data de 20 martie 2023

32
0


Cupru Min Abrud, unicul producător din România care are ca principal obiect de activitate extracţia de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere şi valorificarea concentratului cupros şi al metalelor preţioase, este foarte aproape de a schimba partenerul de afaceri internațional.

În cadrul licitației organizate pentru vânzarea concentratului de cupru pe parcursul anului 2023, cel mai bun preț a fost înaintat de compania elvețiană Glencore PLC, cel mai mare operator de tranzacții (trader – engl.) de materii prime din lume.

În ultimii doi ani, partenerul de afaceri al companiei miniere din Munții Apuseni a fost Trafigura Group Pte. Ltd din Singapore.

Cupru Min va vinde o cantitate de 42.000 de concentrat de cupru, contractul urmând să aibă o valabilitate de 12 luni.

Compania Cupru Min SA a avut în 2022 venituri totale în sumă de 430.912.000 de lei și cheltuieli totale în sumă de 304.465.000 de lei. Rezultatul profitului brut a fost în sumă de 126.447.000 de lei (25 de milioane de euro), fiind în creștere cu 4,83% față de cel realizat în 2021.

Guvernul a aprobat anul trecut un memorandum astfel încât compania din Alba să poată folosi jumătate din profitul net, respectiv 43 de milioane de lei, pentru investiții în dezvoltare și în protecția mediului.

Unul dintre cele mai importante proiecte prevăzute în plan este creşterea capacităţii de depozitare a iazului de decantare Valea Şesii, astfel încât să fie asigurată depozitarea sterilului de flotaţie pentru respectarea normelor de mediu.

Cupru Min Abrud este o companie din domeniul mineritului neferos ce are ca acţionar unic statul român. Societatea a obţinut rezultate pozitive în ultimii ani, în care a realizat investiţii doar prin finanţare proprie.

Minerul explotatat din cariera de la Roşia Poieni are un conţinut de 0,37 – 0,4% cupru. În urma prelucrării în cele două linii de flotaţie existente la Uzina din Dealul Piciorului, concentraţia ajunge la 20-21%. Societatea din Alba este principalul angajator din zona Munților Apuseni, având circa 600 de salariați.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din AbrudSource link