Acasă Stiri din Aiud Lucrările de reabilitare și modernizare la locația veche a Școlii Gimnaziale Rădești,...

Lucrările de reabilitare și modernizare la locația veche a Școlii Gimnaziale Rădești, aproape finalizate

401
0


Locuitorii comunei Livezile au avut parte de o adevărată sărbătoare ca în povești, cu sport, muzică și dansuri populare, show de lumini, dar și focuri de artificii.

Administrația locală a organizat, sâmbătă 25 iunie 2022, în imediata apropiere a terenului sintetic din curtea școlii gimnaziale din comună cea de a treia ediție a sărbătorii „Cupa Cireșarilor” o întrecere sportivă ce tinde să devină tradițională. La eveniment au fost invitați să participe atât locuitorii comunei cât și oficialităţi din conducerea administrativă a județului, dar și primari ai comunelor din județ.

Au onorat invitația președintele CJ Alba Ion Dumitrel însoțit de vicepreședinții Dumitru Fulea și Marius Ardelean, senatorul Sorin Bumb, deputatul Florin Roman, prefectul județului Alba Nicolae Albu însoţit de consilierul Cristian Puie, dar și primarul comunei Ciugud domnul Gheorghe Damian, Alin Trif primarul comunei Jidvei,Daniel Sânziană primarul comunei Meteș,Gheorghe Alba primarul comunei Unirea, Dan Aldea primarul comunei Valea Lungă,Florin Mărginean primarul comunei Șona, Silard Deak Levente primarul comunei Rimetea, Vasile Raica primarul comunei Rîmeț și Petruț Bujor primarul comunei Ponor.

Sărbătoarea a prilejuit o confruntare fotbalistică, plină de fair play a nu mai puțin de șase echipe alcătuite de iubitori locali ai sportului cu balonul rotund. În urma desfășurării meciurilor administrația a acordat câștigătorilor și nu numai diplome, cupe și medalii.

Astfel, pe scena amplasată în curtea școlii din centrul localității au urcat pentru a fi răsplătiți pentru efortul lui echipa FC Cireşarii Cacova care a obţinut locul I, FC Cerbul Livezile locul II și SC Lupii negrii Livezile locul III.

Premiile au fost înmânate, tând pe rând, de către senatorul Sorin Bumb și primarii prezenți. Sarcina de a oferii trofeul cel mare i-a revenit prinarului de Ciugud, domnul Gheorghe Damian, care s-a adresat celor prezenți spunând cuvinte de laudă la adresa locuitorilor și a administrației locale. „Nu este pentru prima dată când mă aflu, în trecere, în această comună. Pot să spun că am observat un progres semnificativ în ceea ce privește dotările edilitare. Felicit cetățenii pentru ordinea și curățenia din comună, la fel administrația publică locală, care se străduiește să facă lucruri frumoase și bune pentru cetățeni săi” a declarat acesta.

O atracție deosebită a fost meciul amical dintre echipa Old Boy formată din prietenii primarului gazdă Horațiu Han și echipa alcătuită din primarii prezenți la manifestare. Mediul s-a terminat cu un scor de 4-0 pentru echipa primarilor marcatori fiind vicepreședintele CJ Alba Dumitru Fulea Alin Trif primarul comunei Jidvei, Gheorghe Damian primarul comunei Ciugud și… Horaţiu Han primarul comunei Livezile.

Atmosfera a fost una deosebit de destinsă copii au avut locul lor de distracție luând cu asalt toboganul gonflabil pus la dispoziţia lor de administrație, părinţii și bunicii prezenți fiind serviți, fără nicio deosebire cu gulaș preparat în două imense ceaune iar cei care doreau să mănânce un mic sau doi puteau să-și satisfacă pofta la grătarul care sfârâia în apropiere.

Un moment deosebit de atractiv lau oferit tinerii care alcătuiesc Ansamblul Folcloric „Doina Aiudului” înfiinţat de fostul primar al municipiului Aiud inginerul Liviu Octavian Rusu la inițiativa coregrafului Nicolae Moldovan, spectacolul situându-se la un înalt nivel artistic fapt răsplătit cu vii aplauze de sutele de spectatori prezenți în fața scenei.

Totul s-a terminat în jurul orei 23 moment în care administrația locală le-a organizat locuitorilor comunei surpriza unui grandios foc de artificii.

Dorel Lazăr

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS



Source link