Acasă Stiri din Suceava Lungu: Am depus proiectul în valoare de peste 23 de milioane de...

Lungu: Am depus proiectul în valoare de peste 23 de milioane de euro de achiziție a 50 de autobuze electrice pentru transportul metropolitan

98
0


Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că luni dimineață a fost depus proiectul de finanțare pe fonduri europene ”Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I”, în valoare de 23.256.170 euro, pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice și 65 de stații de încărcare.

Conform primarului Lungu, proiectul va fi finanțat prin fonduri europene prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar autobuzele și stațiile de încărcare sunt pentru Zona Urbană Funcțională formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele  Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Șcheia.

Valoarea proiectului este de 23.256.170 euro, cu TVA, din care: 21.322.420 euro pentru cele 50 de autobuze autobuze electrice și 1.933.750 de euro pentru stațiile de încărcare.

Sperăm să fie implementat cât mai repede acest proiect, să beneficieze de transport electric și localitățile limitrofe municipiului Suceava”, a spus primarul Lungu. (O.S.)

 





Source link