Acasă Stiri din Timis „M-am întâlnit cu câteva sute de oameni zilele astea, la Bruxelles și...

„M-am întâlnit cu câteva sute de oameni zilele astea, la Bruxelles și Paris, în vizita de promovare a Timișoarei 2023”

178
0


Dominic Fritz: "M-am întâlnit cu câteva sute de oameni zilele astea, la Bruxelles și Paris, în vizita de promovare a Timișoarei 2023"

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a făcut cunoscut, printr-o postare pe Facebook, cum s-a derulat vizita pe care a efectuat-o recent la Bruxelles și Paris, în scopul promovării Timișoarei.

„M-am întâlnit cu câteva sute de oameni zilele astea, la Bruxelles și Paris, în vizita de promovare a Timișoarei 2023. Înalți oficiali europeni, oameni din diplomație și cultură, români activi în cele două capitale europene.

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, s-a arătat interesată să vină la Timișoara anul viitor, când deținem titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Am stabilit relații de colaborare cu cabinetele a patru comisari europeni, cu care rămânem în contact – cultură, mediu, energie și digitalizare. La fiecare întâlnire le-am prezentat provocările și soluțiile pe care le căutăm la nivel local și unde avem nevoie de susținere europeană.

Recepțiile de la Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană și la Ambasada României la Paris au fost excelente prilejuri de a vorbi despre povestea europeană a Timișoarei, despre potențialul ei de inovare și despre valorile comune cu ale Europei.

La Bruxelles, au cântat muzicieni excelenți de la Romanian Chamber Orchestra, iar la Paris, timisorenii de la JazzyBIT au adus efervescență pe scenă. Mulți dintre spectatori, fie români sau nu, au plecat cu mare poftă să viziteze Timișoara, convinși că anul viitor este o oportunitate strategică pentru a redefini locul României în Europa”, a scris Fritz.

Foto: Facebook/ Dominic Fritz





Source link