Acasă Stiri din Timis Manifest civic pe porțile Primăriei Timişoara, între zâmbete și anchetă internă

Manifest civic pe porțile Primăriei Timişoara, între zâmbete și anchetă internă

16
0


Manifest civic pe porțile Primăriei Timişoara, între zâmbete și anchetă internă

Manifest civic pe porțile Primăriei Timişoara, între zâmbete și anchetă internă

Surpriză pentru guarzii poliției locale care păzesc Primăria Timișoara dar și pentru cuplul edilitar Fritz – Lațcău, luni, 12 februarie 2024. La prima oră, la venirea la serviciu, șefii și angajații primăriei au fost întâmpinați cu mai multe colante colorate, cu mesajul “Robu vino înapoi” , lipite pe porțile de acces în instituție.

Fără a fi o acțiune electorală și nerevendicată public de vreun grup de susținători ai lui Nicolae Robu, principalul contracandidat al primarului în funcție, manifestul public e dorința unor timișoreni ca fostul primar să se reîntoarcă pe funcție, după alegerile locale din acest an.

Fără a avea semne sau mesaje obscene, fără a vandaliza ușile sau pereții, autocolantele au stârnit râsete printre angajații primăriei. Și nu puțini timișoreni au și surprins în poze mesajul, fotografii care au devenit virale pe Facebook în mai puțin de o oră.

Surse din Primăria Timișoara au declarat, sub protecția anonimatului, că după o scurtă discuție între Fritz și Lațcău, viceprimarul USR a declanșat o anchetă internă, semn că nu a gustat gluma, de altfel un mesaj sincer și nevinovat.
Lipirea autocolantelor cu mesajul “Robu vino înapoi” a declanșat o adevărată furtună în birourile din clădirea de pe bulvardul CD Loga numărul 1, unde vicele Ruben Lațcău i-a chemat pe șefii poliției locale cărora le-a cerut să vizioneze imaginile de pe camerele perimetrale ale sistemului de supraveghere video, sperând să poată identifica autorul sau autorii.

Și pentru că nu s-a săvârșit vreo infracțiune și nu există faptă de natură penală, din cauza unor abțibilduri inofensive, toți guarzii care au fost de serviciu duminică și în noaptea de duminică spre luni, au fost chemați de superiori pentru a da declarații despre ce au păzit pe timpul serviciului.

O mare tragedie pentru useriștii aflați la butoanele orașului, deși dacă ne luăm după declarațiile primarului Fritz, Primăria Timișoara este “primăria de sticlă”, un exemplu de transparență în administrație. De unde se poate deduce că fie guarzii se jucau pe telefoane sau dormeau, fie au văzut cine a lipit autocolantele dar au întors finuț privirea în altă parte, și-au râs în barbă, aprobând tacit gestul.

Urmează o acțiune de cercetare și detectivistică, mai ceva ca și în romanele cu căpitanul Apostolescu!

Source link