Acasă Stiri din Sibiu Ministrul Agriculturii încântat de investiția de la serele din Dumbrăveni

Ministrul Agriculturii încântat de investiția de la serele din Dumbrăveni

106
0


Firma poloneză Citronex a anunțat zilele trecute că vor face cea mai mare seră de tomate din țară, la Dumbrăveni, în județul Sibiu. Investiția s-ar ridica la 25 milioane euro. Referitor la acest proiect, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a exprimat opinia în cadrul conferinței de presă referitoare la „Planul Național Strategic 2023-2027”.

Aflat la Sibiu, Petre Daea a spus că știe despre proiectul de amploare care se va face în orașul Dumbrăveni. A catalogat acțiunea ca fiind una pozitivă și care redă siguranța că agricultura este pe drumul cel bun. „Am fost informat că există această preocupare acolo. M-am bucurat tare mult când am aflat că se reia o activitate care a fost abandonată și din acest punct de vedere felicitări tuturor. Așteptările sunt pe măsură pentru cei din localitatea respectivă, dar și pentru doritorii de produse legumicole care așteaptă materializarea acestui obiectiv care, înțeleg, se ridică la o sumă destul de importantă ceea ce ne dă siguranța că vom avea ce ne trebuie, când ne trebuie. Să facem în fiecare zi și în orice loc ceea ce este necesar țării”, spune Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citește și: Citronex, cel mai mare distribuitor de banane din lume investește la Sibiu – Va construi o seră de tomate ultramodernă

Mai mult, acesta își arată încă o dată interesul pentru dezvoltarea acestei ramuri atât la nivel local, cât și național. „Sunt adeptul impulsionării activității în legumicultură și evident al lucrării terenului de către fermierii români, motiv pentru care ați putut vedea și în programul acesta câte elemente stimulative și câte instrumente pe care să le folosim în stimularea fermierilor și în mod deosebit pe cei tineri să se apuce să lucreze pământul, susținându-i prin formele acestea de sprijin, având în vedere că ne dorim și acționăm să punem în mișcare lanțul de valorificare a produselor românești, în așa fel încât producția pe care o realizăm să ajungă pe masa consumatorului”, adaugă Ministrul Agriculturii.

Sera de la Dumbrăveni, construită pe amplasamentul vechilor sere din localitate, va fi cea mai mare din ţară şi ar urma să aprovizioneze în principal piaţa internă, ştiut fiind faptul că România este deficitară la acest capitol (suprafeţele de sere se ridică undeva la 100 ha, în total), dar se are în vedere şi alte pieţe din jurul nostru, după cum a declarat pentru Puterea Emil Dârloșan, primarul localităţii, relatează portalul Puterea.

Citește și: Ministrul Agriculturii în vizită la Piața Cibin – Și-a cumpărat cârnați și smântână și a stat de vorbă cu producătorii locali

 



Source link