Acasă Stiri din Timis Ministrul Mediului anunță o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului anunță o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

17
0


Ministrul Mediului anunță o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului anunță o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunță lansarea unei noi sesiuni de validare a instalatorilor și o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

Potrivit Ministerului Mediului, în perioada 22 noiembrie, ora 10.00 – 28 noiembrie 2023, ora 23.59, Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunță și o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care aşteaptă Programul «Casa Verde #Fotovoltaice», blocat de decizia unei Curții de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni. Am primit o promisiune din partea societăţii care a inițiat procesul că, dacă va fi validată ca instalator autorizat în noua sesiune, aceasta va face o cerere de renunţare la judecată și așteptarea va lua sfârșit pentru cei 90 de mii de beneficiari”, susține Mircea Fechet.

Acesta a precizat că, în sesiunea care începe miercuri, se pot înscrie şi instalatori care nu au încercat prima dată sau instalatori care au fost respinși. Instalatorii deja validați în prima sesiune din 2023 nu trebuie să se reînscrie.

„Înscrierea instalatorilor în program și transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicației, pusă la dispoziția acestora pe pagina de internet a AFM”, arată Ministerul Mediului.

(sursa: Mediafax)

Source link