Acasă Stiri din Cugir Modernizarea școlii „Singidava”, situată pe strada Gheorghe Asachi din Cugir, avansează în...

Modernizarea școlii „Singidava”, situată pe strada Gheorghe Asachi din Cugir, avansează în ritm alert

75
0


Lucrările de modernizare a școlii de pe strada Gheorghe Asachi avansează în ritm alert, după cum arată și imaginile postate de Primăria orașului Cugir în mediul online.

Școala Gimnazială „Singidava” este beneficiară a unui proiect european implementat de Primăria Cugir prin care sunt modernizate cele două localuri de pe strada Alexandru Sahia și Gheorghe Asachi.

La primul local, lucrările s-au oprit temporar, pe perioada anului școlar, după ce au fost schimbate acoperișul, ferestrele și termosistemul. În schimb, la clădirea de pe Gheorghi Asachi procesul de modernizare este în plină desfășurare.

Aici a fost montat noul acoperiș, inclusiv învelitoarea, au fost inlocuite ferestrele, au fost refăcute instalațiile electrice interioare. În prezent se execută lucrări de zidărie, tencuieli și refacere a finisajelor interioare, se lucrează la grupurile sanitare si instalațiile sanitare aferente, s-a început refacerea instalațiilor termice, urmând să fie montată o nouă centrală. Școala va fi dotată la standarde actuale, iar curtea de recreație pentru elevi va avea alei și va fi pavată și imprejmuită.

Investițiile se derulează prin proiectul „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, în valoare de peste 27.100.000 lei, care are scopul de a facilita accesul la educație și a crește mobilitatea populației din zonă.

„Precizăm că acest proiect mai are o componentă referitoare la reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și a pietonilor.

Astfel că străzile arondate școlii vor fi modernizate și vor fi prevăzute cu trotuare, piste pentru bicicliști și spații verzi. Este vorba de 23 de străzi: Pârâului, Carpaţi, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Gh.Lazăr, Decebal, M.Kogălniceanu, Mărăşeşti, I.Slavici, G. Coşbuc, Ghe.Asachi, Libertăţii.”, a mai transmis primăria orașului Cugir, în mediul online.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS

Ultimele știri din Cugir



Source link