Acasă Stiri din Suceava Muncitor mort, după ce a fost sfâșiat de ghearele de la cupa...

Muncitor mort, după ce a fost sfâșiat de ghearele de la cupa unei vole

296
0


Miercuri, 11 mai,  în jurul orei 17, un muncitor care lucra la construcția unei case din Dornești a murit în urma unui accident cumplit. Prodan Ionuț-Gheorghe de 38 ani din comuna Roma, județul Botoșani, împreună cu M. Marcel, de 57 de ani, din Dornești făceau curățenie pe șantierul unei locuințe aflate în construcție. La un moment dat, bărbatul din Dornești  s-a urcat pe vola ce era situată în curtea imobilului,  pentru ca  Prodan Ionuț Gheorghe să încarceîn cupa volei, cu lopata, lutul din fața ușii de acces.

În timp ce M. Maricel a încercat să coboare cupa volei pentru a-l ajuta pe Prodan Ionuț Gheorghe, într-un moment de neatenție, a înaintat vola, strivindu-l pe bărbatul din Botoșani de peretele imobilului.

M. Maricel a dat vola înapoi și a observat că Prodan Ionuț fusese străpuns în zona bazinului de ghearele cupei, sângerând în abundență și fiind în stare de inconștiență. Bărbatul din Dornești a încercat să oprească hemoragia și a încercat manevre pentru a-și resuscita colegul.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță din cadrul Spitalului Mun. Rădăuți care au constatat în jurul orei 17.59, decesul numitului Prodan Ionuț Gheorghe, cadavrul fiind transportat la Morga Spitalului Rădăuți, în vederea efectuarii necropsiei.

M. Maricel a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lucrătorii de poliție din cadrul SPR3 Marginea au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă ”, „ nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă ” și „ uciderea din culpă ”, cauza fiind soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Dornești.





Source link