Acasă Stiri din Suceava Patru canotori suceveni, medaliați cu aur la Campionatele Europene Under-19

Patru canotori suceveni, medaliați cu aur la Campionatele Europene Under-19

101
0


Cosmin Pleșescu, Andreea Todirică, Denisa Ailincăi și Narcisa Negură au devenit campioni continentali în probele în care au concurat.

România a cucerit cinci medalii la Campionatele Europene de canotaj Under-19 de la Varese (Italia), trei de aur, una de argint și una de bronz, bilanț cu care a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni.

Printre campionii europeni se numără și patru canotori pregătiți de Ioan Despa la CSM Suceava, este vorba de Cosmin Pleșescu, Andreea Todirică, Denisa Ailincăi și Narcisa Negură.

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame masculin, de echipajul compus din Cosmin Iulian Pleșescu (CSM Suceava), Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ştefan Duncă, care au devansat în finală echipajele din Italia și Serbia.

A doua medalie de aur a fost câștigată în proba de patru vâsle feminin, de Andreea Todirică (CSM Suceava), Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran, urmate de Polonia și Franța.

În proba de 8+1 feminin, Narcisa-Florentina Negură (CSM Suceava), Andreea Petraș, Cosmina Alexandra Grigore, Iuliana Isabela Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi (CSM Suceava), Felicia Maria Mihai, Andra Elena Filote, Irina Lucia Andreea Despa s-au impus în fața echipajelor din Italia și Ucraina.

O medalie de argint au câștigat juniorii din echipajul de dublu rame masculin, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc și Iliuță-Leontin Nuțescu, devansați de Serbia și urmați de Italia.

Medalia de bronz a fost adusă de echipajul de patru rame feminin compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Andreea Ioana Şerban, Georgiana Blanariu și Elena Silvia Mocanu, devansat de Italia și Franța.

Echipajul de dublu rame feminin, alcătuit din Valentina Amalia Azoiței și Andreea Nicoleta Dinu, a ocupat locul 4 în Finala A, iar la simplu vâsle feminin Bianca Camelia Ifteni a încheiat pe locul 6 în Finala A.

La 8+1 masculin, Nicolae Victor Sorescu, Tinel Nicușor Mureșan, Marius-Ionel Bodnar, Petru Andrei Ciornei (CSM Suceava), Constantin Flocea, Sergiu Anfimov, Antonel Avăcăriței (CSM Suceava), Ştefan Bogdan Moaleș (CSM Suceava) și Alexandru Nedelcu au încheiat cursa din Finala A pe locul 4.

În proba de dublu vâsle feminin, Gabriela Tivodariu (CSM Suceava) și Bianca Elena Drăghici au încheiat cursa din Finala B pe locul 3 și au încheiat pe poziția a 9-a în clasamentul general.

La patru vâsle masculin, Dragoș Valentin Peia, Silviu-Marian Dumitru, Marian Gabriel Guia (CSM Suceava) și Bogdan Murariu (CSM Suceava) au terminat cursa din Finala C pe primul loc, încheind pe locul 13 la general.

În Finala C a probei de dublu vâsle masculin, Ovidiu Cristian Badea și Alin Vasile Buzdugan, au terminat cursa pe locul 2, ocupând astfel locul 14 în clasamentul general.

”Am început cu dreptul sezonul competițional. Ocupăm locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj Under-19 de la Varese. Chiar și în aceste momente dificile pe plan mondial, sportivii noștri au luptat pentru a-și dovedi valoarea. Îi felicit pe sportivii din Lotul Național-Olimpic de Juniori pentru realizările din acest weekend. Ca de fiecare dată, țin să le mulțumesc antrenorilor care descoperă aceste noi talente, cluburilor de la care sportivii provin și, foarte important, părinților care îi susțin în viața sportivă. știu că nu le este ușor și, tocmai pentru acest lucru, merită și mai multă apreciere”, a declarat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

România a participat cu 11 echipaje, însumând 43 de sportivi. (Dănuț CHIDOVEȚ)





Source link