Acasă Stiri din Timis Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

10
0


Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, a ajuns joi, 25 mai 2023, la Timișoara. Înaltul oficial a venit în România pe 24 mai, la București, unde a fost primit de Klaus Iohannis, președintele României.

După o vizită la Sibiu, șeful statului german a ajuns și la Timișoara. Scopul incursiunii în urbea de pe Bega este unul strict de diplomație culturală.

Joi seară, chiar după sosire, Steinmeier a depus o coroană la monumentul din fața Catedralei Mitropolitane. Momentul coincide cu Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român. După aceea, președintele Germaniei a participat la un concert de la Filarmonica „Banatul”.

Vineri, 26 mai 2023, Frank-Walter Steinmeier urmează să facă, împreună cu oficialități locale, un tur al centrului orașului, în piețele Unirii, Libertății și Victoriei.

Tot vineri, Frank-Walter Steinmeier se va întâlni cu elevii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, dar are pregătită și o întâlnire cu comunitățile germană și evreiască din Timișoara, la Sinagoga din Cetate. Cele două evenimente sunt programate la ora 11:35, respectiv 12:00.

Programul a fost coordonat de către Ministerul Afacerilor Externe, cu concursul Prefecturii Timiș și implicarea autorităților locale din Timișoara.

Pentru Timișoara, vizita prezidențială are o dublă semnificație: este pentru prima oară când un președinte al Germaniei vine al Timișoara și prima vizită a unui șef de stat străin, în urbe, în ultimii 15 ani.

Source link