Timp de 15 zile, participanții s-au perfecționat în tehnica de pictură tempera cu ou a icoanelor. De asemenea, tinerii au avut parte și de o demonstrație de pictură în tehnica al fresco, precum și de demonstrații de aurire cu bolos sclivisit a icoanelor pe lemn. Fiecare participant a avut ca sarcină de lucru realizarea unei icoane pe lemn, după un model la alegere, beneficiind, pe tot parcursul realizării ei, de îndrumarea monahilor iconari ai Mănăstirii Oașa: părintele ieromonah Pantelimon Șușnea și părintele monah Modest Moldovan, care au pictat alături de participanți.
Totodată, pe parcursul taberei, iconarii au participat la slujbele așezământului, inclusiv la Sfânta Liturghie, oficiate în paraclisul Mănăstirii Oașa de pe Vârful Fetița, cu ocazia Praznicului Schimbării la Față a Domnului, considerat de către iconari sărbătoarea breslei lor. În data de 6 august 2022, participanții s-au bucurat de o drumeție în munții din împrejurimile Mănăstirii, în Poiana Muierii, un loc în care, din vremuri străvechi, se adunau ciobanii din cele cinci județe care se intersectează (Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara).
Tabăra s-a încheiat în data de 15 august, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, cu vernisajul expoziției icoanelor realizate de participanți și, totodată, cu hramul Mănăstirii Oașa, sărbătorit de un sobor de preoți, cu participarea a numeroși tineri și pelerini.