Acasă Stiri din Prahova Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, a fost condamnat definitiv la închisoare

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, a fost condamnat definitiv la închisoare

49
0


Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv vineri 26 mai, 2023, la 7 ani şi 4 luni de închisoare. Condamnarea vine în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa.

Fostul ministru este acuzat că ar fi primit o mită de peste 2 milioane de euro. Iniţial, Vlădescu fusese condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare.

Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. Pentru infracţiunea de trafic de influenţă a intervenit însă prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.

Totodată, în cazul lui Cristian Boureanu, condamnat iniţial la patru ani şi trei luni de închisoare, faptele s-au prescris. De asemenea, a fost dispusă confisarea specială a mai multor sume, fiind totodată menținut sechestrul asupra mai multor bunuri ale condamnaţilor.

”Admite apelurile declarate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin şi Boureanu Cristian Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 127 din data de 24 martie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2987/1/2019 (…) aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare”, este sentinţa definitivă pronunţată, vineri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: News.ro



Source link