Acasă Stiri din Blaj Tânăr din Bucerdea Grânoasă reținut de polițiștii din Blaj, după ce a...

Tânăr din Bucerdea Grânoasă reținut de polițiștii din Blaj, după ce a provocat scandal și ar fi agresat un bărbat

39
0


Compania Apa CTTA Alba a instituit astăzi, 2 iulie 2022, noi restricții privind furnizarea apei potabile în mai multe localități din județ, printre care se află și comune din zona Blaj.

Astfel, din cauza consumului ridicat din această perioadă, furnizarea apei potabile se va face, zilnic, în comuna Bucerdea Grânoasă doar între orele 06:00 – 09:00 și 19:00 – 22:00. În comuna Cergău (satele Cergău Mare, Cergău Mic și Lupu) nu pot fi alimentate cu apă potabilă în a doua parte a zilei locuințele aflate în zonele mai înalte. În comuna Roșia de Secaș, satele Roșia de Secaș și Tău nu pot fi alimentate cu apă potabilă în a doua parte a zilei locuințele aflate în zonele mai înalte, iar în satul Ungurei se sisteaza furnizarea de apă potabilă, din cauza lipsei debitului. Și comuna Roșia de Secaș se va supune programului anunțat, dacă situația o va cere.

Din cauza consumului foarte ridicat de apă potabilă, specific acestei perioade, rezervele din bazinele de înmagazinare sunt la nivelul critic, generand în acest fel situația de a nu se putea asigura furnizarea continuă a serviciului de alimentare cu apă potabilă, informează, într-un comunicat, Compania Apa CTTA Alba.

Măsuri similare au fost luate și pentru comuna Mihalț și satele situate în zona orașului Ocna Mureș.

„Această situație s-a creat din cauza utilizării apei potabile în scopuri agricole și, prin urmare, facem apel, încă o dată, la abonații SC Apa CTTA SA Alba să folosească apa doar în scopuri menajere. În caz contrar, există posibilitatea ca programul de mai sus sa fie necesar mai mult timp. Vă informam că în cazul in care, ulterior acestui anunț, se constată lipsa de debit și în alte localitați din afara celor de mai sus, SC Apa CTTA SA Alba va anunța acest fapt. Vă cerem scuze pentru disconfortul creat”, se mai arată în comunicatul furnizorului județean de apă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWSSource link