Acasă Stiri din Timis Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

180
0


Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Potrivit unui raport prezentat de Prefectura Județului Hunedoara, cele mai recente date statistice arată că 8,2 % din elevii înscriși în învățământul liceal și profesional din județul Hunedoara au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an.

„Potrivit celui mai recent studiu efectuat în județul nostru, cei mai mulți tineri consumă canabis, etnobotanice și cocaină.

Este destul de însemnat și numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripție, pe care le combină cu alcool. Situația este cu atât mai complicată cu cât, pe piața din județul Hunedoara, au apărut noi substanțe psihotrope care sunt vândute tinerilor”, a informat Prefectura județului Hunedoara.

Vârsta de la care tinerii încep să consume droguri a scăzut la 12 ani. Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva.

A crescut traficul și consumul de droguri. 1 din 25 de liceeni hunedoreni a consumat droguri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

Pentru a discuta despre creșterea accelerată și îngrijorătoare a numărului de consumatori de droguri, la inițiativa prefectului Călin Petru Marian a avut loc o întâlnire pentru dezbaterea unui „Plan de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Hunedoara”.

Au participat reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice implicate în combaterea acestui fenomen, conform zhd.ro.

Foto: arhivă





Source link