Acasă Stiri din Vrancea ULTIMA ORĂ Șase elevi din județ au luat 10 la Evaluarea Națională

ULTIMA ORĂ Șase elevi din județ au luat 10 la Evaluarea Națională

101
0






S-au afișat notele la Evaluarea Națională. În Vrancea s-au înregistrat șase note de 10, obținute de levi de la Școlala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea” din Năruja, Liceul Tehnologic „AL.I. Cuza” panciu, Școlaa Gimnazială „Petrache Blîndu”-Ciușlea, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Colegiul Național „Unirea” Focșani și Școla Ion „Basgan Focșani”. Rezultatele pot fi văzute AICI.

Elevii și părinții nemulțumiți pot contesta notarea lucrărilor. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 24 iunie (în intervalul orar 08.00 – 12.00), la centrele de examen. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/ transmise prin mijloace electronice. Candidații care depun/ transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Contestațiile se vor soluționa în perioada 24-29 iunie 2022. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie 2022.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu, se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat. Media de admitere se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V–VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Articolul precedentTrei posturi scoase la concurs la Serviciul de Ambulanță Vrancea



Source link