Acasă Stiri din Aiud Un autoturism a ars în totalitate, pe Autostrada A10, în urma unei...

Un autoturism a ars în totalitate, pe Autostrada A10, în urma unei defecțiuni la sistemul electric

278
0


La Rădești s-a finalizat nu demult timp un proiect de realizare a unui canal colector pentru scurgere apă pluvială și realizare trotuar modern pe strada Principală din localitate.

Demersul administrației locale a pornit de la faptul că apa provenită din precipitații se scurgea până la un punct, iar în situația unor căderi abundente de ploaie, erau inundate câteva gospodării ale localnicilor. Potrivit primarului localitățiii, Alin Nicula, la construcția rigolelor  colectoare din beton executate cu aproximativ  15 ani în urmă, s-a mizat pe faptul că apa ce se scurgea pe acestea va fi fi preluată de vechea rețea de canalizare (veche de cca 30 ani), care din păcate, datorită colmatării, n-a mai putut face față debitelor excesive de viitură.

În acest context, pentru a-i proteja pe localnici de inundarea curților și a pivnițelor, primăria a dat startul unei acțiuni menite să rezolve această neplăcută situație . Asfel, s-a săpat un nou canal și s-au introdus în subteran, tuburi din plastic pentru colectarea apei de ploaie.

Mai mult decât atât, s-a luat decizia ca această rețea de canalizare să fie acoperită cu dale și borduri din beton, realizându-se un trotuar modern (foto) care se întinde pe o suprafață de 360 metri.

„Am hotărât să eliminăm construcția exterioară din beton a șanțului, pe o lungime de peste 360 metri, să introducem tuburi de canalizare din pvc și să instalăm 10 cămine pluviale , astfel încât apa colectată să ajungă în Balta Rădești. Totodată, am susținut realizarea unui trotuar modern din dale și borduri care să fie util pentru pietoni și să dea un aspect cât mai frumos locului”, a precizat edilul comunei.

După cum susține primarul, investiția a costat aproxmativ 400.000 lei, bani din bugetul local, în opinia noastră, o sumă însemnată pentru o primărie cu un buget modest.

Constantin PREDESCU

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS



Source link